24 estratègies: Màrqueting d’exclusivitat

24 estratègies: Màrqueting d’exclusivitat

  • Post author:

Al Social Training d’avui us parlem sobre el màrqueting d’exclusivitat, una de les tendències que s’utilitza per donar exclusivitat als productes i els serveis d’una marca. Vols saber-ne més? Doncs continua llegint, t’interessarà el que t’explicarem.

Què és el màrqueting d’exclusivitat?

El màrqueting d’exclusivitat és una estratègia de màrqueting, que es basa en crear una demanada a través de l’escassetat, és a dir, limitar l’oferta per donar un toc exclusiu als productes i serveis que oferim. Quan parlem d’exclusivitat, parlem de fer sentir únic al client, de manera que el que li estem proporcionant és una experiència, fent que la marca sigui especial, ja que no està a l’abast de tothom. Podríem dir, que el que intentem vendre és emoció, desig i estatus.

Avantatges del màrqueting d’exclusivitat:

Desenvolupar aquesta estratègia, pot aportar múltiples beneficis per la marca o empresa. Si aconseguim que els clients es sentin especials, aquests confiaran en el que els volem oferir. Així doncs, generarem confiança i felicitat, per tant els usuaris voldran gaudir de l’experiència que comporta adquirir un producte o servei  sense tenir en compte el preu. A més, també aportarem prestigi a la nostra marca, ja que disposar d’uns productes concrets o gaudir d’uns serveis especials, poden donar prestigi i estatus a la persona que ho utilitza.  Així mateix, si una persona està agraïda i satisfeta amb l’experiència la recomanarà a tercers i per tant també augmentarà la visibilitat de la marca.

Tècniques del màrqueting d’exclusivitat:

Ofertes per temps limitat: Crear un sentit d’urgència entre els usuaris pot ajudar a modificar la decisió de la compra. Els clients no volen perdre l’oportunitat d’aprofitar una oferta, per tant es crea una decisió de compra ràpida, ja que consideren que tenen un temps limitat.

– Edicions limitades: Els productes d’edició limitada són aquells que sol es produeixen i es venen en quantitats concretes. És a dir, quan s’acaben les existències d’un determinat producte no se’n venen més. La “urgència” de tenir un producte que no és accessible per a tots els usuaris, també accelera el procés de compra.

– Ofertes de temporada: Algunes promocions especials durant unes dates concretes com el “Black Friday”, el “Dia sense IVA” o altres més temporals com les d’estiu o Nadal, també creen necessitat de compra perquè sol estan disponibles durant unes dates concretes.

– Preus per llançament: Per estimular la demanda d’un producte, es poden oferir les primeres unitats a un preu reduït, fent així que els clients vulguin obtenir el producte al més aviat possible per poder-se beneficiar del descompte.

– Les ofertes en dispositius: Oferint un descompte o promoció a través d’alguna aplicació mòbil, s’aconsegueix un benefici doble, ja que s’incrementen les vendes i s’anima als usuaris a descarregar la teva aplicació.

Un exemple clar de màrqueting d’exclusivitat el podem trobar amb la marca italiana de vehicles Ferrari, que només produeix 6.000 vehicles a l’any, creant així una exclusivitat en els seus productes. Si més no, també és molt habitual trobar aquesta estratègia en els serveis turístics, on s’accentua la pressió de “les últimes 3 habitacions”, “aquest establiment ha estat vist per 10 usuaris més”, “queden sol 5 places de vol a aquest preu”… Qui no s’ha trobat mai baix aquest concepte? La sensació que ens provoca poder perdre la nostra reserva, ens crea la necessitat d’adquirir-ho al moment o a curt termini.

Com podem veure, el sentiment d’exclusivitat augmenta la probabilitat que el client vulgui comprar el producte o servei que oferim. Existeixen molts exemples d’estratègia d’exclusivitat i pràcticament totes les marques la utilitzen.

T’ha resultat útil aquest post? Si és així, no dubtis en compartir-ho amb qui creguis que li pot semblar interessant.

Si vols donar un cop d’ull als serveis de planificació i estratègia que treballem, clica aquí.

Per a saber més o si et surten dubtes, comenta-m’ho, estaré encantada de respondre’t. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials en aquesta mateixa xarxa, a InstagramTwitter i Facebook.

 

Deixa un comentari