Actualment esteu veient LinkedIn, una excel·lent eina de màrqueting digital. 

LinkedIn, una excel·lent eina de màrqueting digital. 

  • Autor de l'entrada:

Linkedin ajuda a fer networking i màrqueting B2B focalitzat.

Molts usuaris encara veuen LinkedIn com un lloc on deixar el currículum, i poca cosa més. 

Només un apunt, abans de continuar, el 25% dels projectes que gestionem actualment a l’agència Romeu Prenafeta han fet cap a casa nostra gràcies a LinkedIn, i aquesta és una dada molt interessant i gens menyspreable; màrqueting digital en estat pur.

LinkedIn no és només un currículum al núvol, que també. LinkedIn és una vertadera xarxa de professionals comunicant-se, que cada dia és més efectiva i que ens obre oportunitats permanentment. Una xarxa social de diàleg B2B, aquell que es cou entre professionals, empreses, organismes, etc. 

LinkedIn, a més, ens ofereix la possibilitat de publicitar la nostra marca, producte o servei de manera molt focalitzada, és a dir que podem decidir qui veurà la nostra publicitat i fins i tot qui no la veurà. Aquesta eina de màrqueting digital, a més, està a l’abast de tothom, no cal ser un gran expert en ADS (advertising). Si bé és cert que per a treure’n el màxim suc ens caldrà experiència o bé comptar amb el suport d’un partner de LinkedIn o una agència de màrqueting, el fet és que qualsevol professional o marca pot crear les seves pròpies campanyes d’anuncis i testar l’eina. 

No pretenc fer un tutorial per a crear campanyes i anuncis, però sí miraré de donar pistes prou clares que puguin ajudar a fer-ho possible.  Ah, m’ho deixava, per a fer campanyes a LinkedIn és necessari disposar d’una pàgina de marca o empresa, que serà la base de la campanya. 

Tot comença amb 3 passes senzilles: 

1. Primer, si encara no el tenim, ens caldrà crear un Compte Campaign Manager, la interfície que ens permetrà crear i controlar les campanyes, el seu pressupost, resultats, etc. Això ho podem fer directament des del nostre perfil personal de LinkedIn, a la pestanya superior dreta: ‘Productos’, i tot seguit: ‘Publicitar’. 

2. Un cop creat el compte, determinarem un objectiu per a la campanya que vulguem iniciar. LinkedIn ens ho posa fàcil i ja ens dona 3 mòduls d’objectius on triar: 

  • Reconeixement: Aquest objectius ens permet fer branding, donar a conèixer la nostra marca, producte o servei, amb la intenció de fer-la visible i crear el reconeixement immediat entre els i les usuàries a qui ens dirigirem. 
  • Percepcióon tenim 3 objectius entre els que triar: 

               – Visites al nostre lloc web o pàgina d‘aterratge. 

               – Interacció, si busquem usuaris que interactuïn amb la publicació objecte de l’anunci: comentar, fer un like, compartir, etc. 

               – Visualitzacions de vídeoLinkedIn entregarà el teu anunci en format vídeo a aquells usuaris que, dintre de les nostres preferències de target, siguin més proclius a visualitzar vídeo. 

  • Conversions, si volem respostes concretes a crides a l’acció: 

               –  Generar leads o contactes. 

               –  Conversions en el lloc web, si quan arriben els usuaris a la web o pàgina d’aterratge han de fer alguna acció mesurable. 

              – Sol·licitud de feina, quan volem fer un anunci cercant professionals per a la nostra empresa. 

3. Finalment crearem la campanya definint els targets a qui ens dirigim,  les zones geogràfiques on volem arribar, les paraules clau, les empreses que volem que ens vegin, etc. i el format de l’anunci 

                – Anunci amb imatge. 

                -Anunci amb carrusel d’imatges. 

                – Anunci amb vídeo. 

                – Anunci de text. 

                – Anunci destacat. 

                – Anunci per missatge privat. 

Arribats aquí definirem el pressupost que volem invertir, diari o per a tota la campanya.  

Importantalhora de fer anuncis podrem crear-los de nou o  indicar-li a LinkedIn que volem utilitzar un dels post que hem publicat a la pàgina de marca; el resultat, que el post escollit s’entregarà a les persones que respoguin al perfil que hem pre-fixat al crear la campanya. 

I com aquell qui diu, ja està, ara ve la part de vigilar de prop la campanya i els seus anuncis i, si cal, fer petites modificacions per tal de millorar els resultats: polir el target, els texts, les imatges, etc. fins optimitzar-la. 

Com he dit al principi, caldrà experiència i dosis de prova-error per a treure uns resultats molt òptims, però des del primer dia, si us atreviu, podreu veure millores en la comunicació de la vostra marca. 

No es tracta només d’arribar a més gent, es tracta, sobretotd’arribar a la gent adequada. 

 

Si et convé un cop de  o vols resoldre algun dubte, contacta’m, m’agradarà ajudar-te. 

 

I si prefereixes que nosaltres et creem campanyes amb els teus objectius i treballem colze a colze per assolir-los, potser això t’interessa. 

Vols saber con funciona Gogole ADS? Entra aquí.

Per a saber més i o et surten dubtes, sis plau, comenta’m-ho, estaré encantat de donar-te un cop de mà, si puc. Em pots contactar al meu perfil de LinkedIn i seguir els nostres canals socials  en aquesta mateixa xarxa, aInstagramTwitter i Facebook.

Jimmi Romeu

Consultor en Màrqueting digital i vendes

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.