Actualment esteu veient La regla dels 3 terços

La regla dels 3 terços

  • Autor de l'entrada:

Actualment la fotografia ha pres tanta força que és impossible que en el nostre dia a dia no en visualitzem cap, i es que mirem on mirem n’apareixen per tot arreu. Penjades a les parets de casa, en un llibre, en una revista i, si sortim de casa, en cartells publicitaris, aparadors, al supermercat…  

Encara que no en siguem conscients, la fotografia forma part de les nostres vides. No tan sols en l’àmbit decoratiu, si no que la publicitat i les xarxes socials n’estan plenes i aprofiten aquest recurs per captar la nostra atenció. 

Estem segurs que per fer que el teu negoci sigui més visible, alguna vegada has necessitat utilitzar un suport visual. Doncs avui us explico com composar una fotografia per fer que els usuaris que veuen la teva feina, centrin l’atenció en allò que els estàs mostrant. 

Hi ha multitud de pàgines lliures de drets d’autor de les que pots aconseguir imatges per a les teves publicacionsperò d’això en parlarem un altre dia 

La Regla dels Terços.

Avui parlem de la regla dels terços, una regla bàsica en fotografia que ens ajuda a composar correctament les nostres imatges. 

Consisteix en dividir l’enquadrament d’una imatge en 9 parts iguals, a partir de dues línies verticals i dues horitzontals, tal com es mostra a la imatge següent. 

regla terços romeu prenafeta marqueting 

Aquesta divisió la podeu fer de forma imaginària, però tant a les càmeres com en els dispositius mòbils teniu l’opció d’activar-la (mitjançant una graella que apareix a la pantalla) perquè us sigui més senzill distribuir els objectes dins l’enquadrament. 

Un cop tinguem la divisió feta, la regla dels terços ens demana col·locar els objectes o subjectes en els punts d’intersecció. Aquests punts són els punts forts en els que recau l’atenció de l’usuari, per això és important col·locar-hi aquí els elements que volem destacar. 

Llei de l’horitzó.

D’aquesta llei bàsica també en podem fer apunt de la llei de l’horitzó, la qual es basa en les línies horitzontals. És ideal per composar imatges de paisatge, ja que en les línies horitzontals hi podem col·locar, per exemple, la línia de l’horitzó que ens separa el mar del cel o l’skyline d’una ciutat. Col·locarem l’horitzó en una de les dues línies en funció del que volem destacar, ja sigui el cel o l’escena que es mostra al mar o al terra. Així, la imatge queda totalment encaixada i més agradable a la vista, encara que sigui de manera subconscient.  

regla dels terços romeu prenafeta romeuprenafeta llei de l'horitzó

 

Si t’interessa el món de la fotografia o el disseny per fer que la teva marca destaqui, no dubtis en continuar llegint els posts del bloc o seguir-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, InstagramLinkedin i Twitter), de tant en tant penjarem més informació.  

Deixa un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:
Responsable: ROMEU YUSTE, S.L
Finalitat del tractament: Fer un comentari
Legitimació del tractament: Consentiment de l'interessat
Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari per al compliment de les obligacions legals.
Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.
Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: info@romeuprenafeta.com
Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.